Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer

Hovězí ragú s paprikou a houbami

Nejlepší doba na přípravu je období, když rostou. Konzervované houby splní svůj účel, ale, co si budeme povídat, není to ono.
Ingredience:
600 g hovězího z roštěnce, 80 g slaniny, 4 cibule, 1 mrkev, 1 menší petržel, ¼ celeru, 300 g čerstvých hub (35 g sušených musíme napřed namočit), 4 rajčata, 100 g žampiónů (čerstvých nebo z konzervy), 1 lžíce rajského protlaku, 250 ml červeného vína, stejné množství hovězího vývaru (masox), 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř.
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, drobně nakrájenou zeleninu a houby. Vše smažíme asi 10 min. Rajčata nakrájíme a přidáme k masu. Dále přidáme protlak a ochutíme solí a pepřem. Dusíme dalších 10 min. Zalijeme vínem a vývarem. Přidáme na nudličky nakrájené papriky a žampióny a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s rýží či knedlíkem.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.8 Hodnoceno: 10558 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz