Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Fotky:

Mleté hovězí v bramboráku

Tento recept by vám neměl zabrat příliš mnoho času. Doba přípravy by měla být maximálně 60 minut, což je už samo o sobě lákavé pro ty, kteří nemají čas a nebo neradi tráví v kuchyni volný čas.
Ingredience:
Na 4 porce budeme potřebovat: hovězí mleté maso – 400 g (může být smícháno s jiným druhem masa), cibule – 2ks, olej rostlinný - podle potřeby (případně sádlo), paprika sladká – trochu, pikantní salám - 80 g, paprika zelená - 1 ks, kečup jemný - 3 lžíce, sůl – špetka, pepř černý – špetka, brambory - 600 g (oloupané), mouka pšeničná hladká - 140 g, mléko polotučné - 7 cl, vejce - 1 ks, česnek - podle chuti, majoránka – trochu
Postup:
Jednu cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Posypeme je mletou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme asi čtvrt hodiny, až se téměř všechna voda odpaří. Přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup, sůl, pepř a krátce podusíme. Pak vmícháme salám nakrájený na nudličky, drobně nakrájenou cibuli (tu druhou) a dusíme ještě 2 minuty. Horkou směsí naplníme čerstvě připravené bramboráky, přeložíme je v půli a podáváme.

Příprava bramboráků:
Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli ustát, pak tekutinu slijeme, přidáme rozetřený česnek, mouku, mléko, vejce, majoránku, pepř a sůl a na oleji smažíme po obou stranách tenké bramboráky.

Doporučení:
Ani při přípravě tohoto jídla se meze nápadům na vylepšení nekladou. Pokud máte svůj vlastní osvědčený recept na přípravu mletého masa, tak s chutí do toho! Osobně žádné výhrady k přípravě mletého masa nemám, ale tak - jako asi každý - mám svůj vlastní recept na „nejlepší“ bramborky – jak se také bramborákům v některých koutech naší vlasti říká. Osobně do bramboráků mouku ani mléko nepřidávám, nebo jen malé množství mouky v případě, že nastrouhané brambory hodně pouští vodu. Mouka se dá velmi dobře nahradit drcenými ovesnými vločkami. Do bramboráků dávám navíc nadrobno nakrájenou cibulku a trochu kmínu. Oku lahodící jsou také malé bramboráčky smažené na lívanečníku. No, ale vy máte určitě svůj vlastní „nejlepší“ recept na bramboráky a tak si již jen otevřeme dobře vychlazené české pivo a popřejeme dobrou chuť!

Ne že by to byla tak zajímavá a důležitá informace, ale podařilo se mi u tohoto receptu zjisti také energetickou hodnotu jedné porce = 3234 kJ, což je sice asi číslo poměrně velké, ale nás to od přípravy lákavého pokrmu rozhodně neodradí.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.77 Hodnoceno: 10369 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz