Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Fotky:




Sekaná s olivami a moravským uzeným

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Ingredience:
600 g mletého hovězího z plece, 1 cibule, 1 zelená paprika, 10 dkg, moravského uzeného, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 1 pytlík nakládaných černých oliv bez pecek, 15 dkg tvrdého sýra, strouhanka, oregáno, sůl, pepř
Postup:
Do mletého masa vmícháme nastrouhanou cibuli, jemně sekanou zelenou papriku (může být i mírně pálivá), na drobné kostičky nakrájené moravské uzené, rajčatový protlak, 1 rozšlehané vejce a nadrobno nasekané olivy. Konzistenci hmoty upravíme přidáním strouhanky. Okořeníme pepřem a oregánem, osolíme, vše dle chuti. Vytvarujeme klasickou šišku sekané a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně ¾ hodiny. Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme do rozšlehaného vejce. Okořeníme oregánem. Směs nalijeme na hotovou sekanou a zprudka dopečeme až se sýr roztaví a mírně zhnědne. Teplou sekanou podáváme s bramborem, studenou s pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.79 Hodnoceno: 12278 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz