Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Fotky:


Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.
Ingredience:
Uzený hovězí jazyk, hladká mouka, máslo, křen, mléko, smetana, sůl
Postup:
Jazyk vaříme až změkne. Pokud jsme nekoupili jazyk již oloupaný, učiníme tak ještě za tepla. Měkký jazyk nakrájíme mírně šikmo na tenké plátky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme do varu a za stálého míchání povaříme. Přidáme smetanu a omáčku přecedíme na čerstvě nastrouhaný křen. Promícháme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.8 Hodnoceno: 10369 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz