Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Fotky:

Hovězí na burgundský způsob

Ingredience:
1 ¼ sklenice vína, 1 šálek olivového oleje, šálek citronové šťávy, 5 stroužků česneku, 1-2 lžíce nasekaného tymiánu, 1-2 lžíce čerstvé majoránky, 1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení, 3 lžíce olivového oleje, 250 g slaniny nakrájeného na kostky, 1 šálek nakrájeného póru, 1 šálek nakrájené karotky, 2 šálky krájené cibule, 3 lžíce pasírovaného česneku, sůl a pepř, ½ šálku mouky, 1 šálek hovězího bujón, 350 g krájených rajčat, 1 pórková nať, 2 lžíce čerstvého tymiánu, 200 g šalotky, 250 g krájených hub (nejlépe shiitake), 4 lžíce másla široké vaječné nudle
Postup:
Maso dáme do středně velké mísy, přidáme víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smícháme dohromady a necháme marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vyjmeme. Rozpálíme olej na pánvi, přidáme slaninu a smažíme dozlatova. Vyjmeme z pánve a vložíme na ní pór, mrkev, cibuli, česnek a opět opékáme dozlatova. Maso obalíme v mouce, soli a pepři. Lehce jej osmahneme na velké pánvi. Přidáme víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Prudce osmažíme houby na másle a dáme je stranou. Poté osmahneme šalotku. K podušenému masu přidáme cibuli a houby a krátce je promícháme. Jako přílohu podáváme nudle. Protože se jedná o francouzský recept, doporučujeme servírovat s lahví kvalitního červeného vína.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.79 Hodnoceno: 10027 krát


 | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz