Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
Dotace (547)
Legislativa (216)
Šlechtění (286)
Výběry býků (375)
Výstavy (324)
Zdraví (241)
Pozvánky (424)
Zajímavosti (288)
Ze svazu (514)
všechny novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker

Zajímavosti

30.04.2020
Stane se nutriční skóre povinností?
Široká koalice politiků, akademiků, spotřebitelských organizací a nadnárodních společností žádá Evropskou komisi o povinné zavedení nutričního skóre potravin. To by mělo být součástí strategie Evropské komise farm-to-fork (od vidlí po vidličku). Tento názor společně podpořily společnosti jako Nestlé, Danone, Ahold Delhaize, Carrefour a další podobné organizace, které v tomto duchu zaslaly dopis evropské komisařce Stelle Kyriakidové odpovědné za veřejné zdraví. Zavedení podobného systému značení je podporováno rovněž vládami v Belgii, Španělsku, Německu, Nizozemsku, Lucembursku a Švýcarsku.
 Kamil Malát

24.04.2020
Cítíte se smutně? Tak si dejte steak nebo radši dva
Zatímco celý svět je zaměřen na zpomalení šíření koronavirové pandemie covid-19 a hledání účinné vakcíny, dopady sociální separace na duševní zdraví lidí při zákazech volného pohybu osob, zavřených restauracích a většiny obchodů a nekonání kulturních akcí se už tak často v mediích neskloňují. A přitom právě to je možná jeden z nejnebezpečnějších průvodních jevů celé koronavirové krize. Pokud chcete dopad na svou psychiku omezit, pečujte o své duševní zdraví a jezte více hovězího masa!
 Kamil Malát

22.04.2020
Péče o porosty a technika přísevu nebo hnojení
Přinášíme vám první ze série článků věnující se travním porostům, péči o techniku před sezónou, péči o techniku rozhazování, obracení a shrnování a péči o techniku před nasazením sítě do lisu a samotnému lisování. Text připravil renomovaný odborník na travní porosty Ing. Houdek. Úvodní příspěvek pojednává o kvalitě technologie lisování do kulatých balíků a aktuální péči o travní porosty. Čtenáře také seznamuje s termíny setí či přísevu a se zásadami správné přípravy povrchu a provedení operací před přísevem. Druhá polovina článku je věnována přihnojování pastevním porostům po přísevu a volbě správné směsi pro přísevy.
 Ivan Houdek

16.04.2020
Jak pracovat s plemenným býkem
O tom, jak vybrat plemenného býka z hlediska jeho genetického založení a užitkových vlastností a jak zabezpečit co nejhladší přechod z komfortu odchovu do nového pracovního prostředí, kde bude muset "fungovat", jsme již psali zde. Neméně podstatným kritériem při nákupu býka by měla být i jeho povaha, která je zásadní pro bezproblémovou a bezpečnou ovladatelnost. Přestože agresivita či dokonce rabiátnost je jedním z důvodů vyřazení býka při základním výběru, skutečný charakter se začne projevovat až později tím, jak býk dospívá a to v důsledku zvýšené produkce testosteronu (zpravidla kolem dvou let věku).
 Kamil Malát

25.03.2020
MŽP schválilo Program péče o vlka
Ministerstvo životního prostředí schválilo zemědělci kritizovaný Program péče o vlka (pdf soubor). Ten je souborem opatření směřujících k omezení vzniku škod na hospodářských zvířatech a snížení dalších konfliktů, které s přítomností vlka v naší krajině souvisí, včetně budoucího stanovení tzv. příznivého stavu populace a stanovení jednotného postupu příslušných orgánů při nestandardním chování vlka. MŽP už v souladu s programem péče pracuje na legislativních změnách v oblasti náhrad škod s cílem poskytování náhrad dotčeným subjektům zjednodušit a usnadnit veškerou související administrativu.
 Kamil Malát

10.03.2020
Nizozemci stahují z prodeje hmyzí produkty
Laboratorně vypěstované 'maso', hmyzí produkty, upřednostňování náhražek živočišných produktů rostlinnými jako je sojové mléko aj. To vše jsou kroky, které by podle kritiků tradičních živočišných produktů měly vést ke snížení dopadů živočišné výroby na životní prostředí. Právě hmyz je mnohými považován za potravinu budoucnosti, která by díky vysokému obsahu proteinů a nízké uhlíkové stopě postupně mohla nahradit tradiční suroviny bohaté na bílkoviny jako je například hovězí maso. Zásadní problém ale je, že hmyzí produkty spotřebitelé nechtějí. Dodavatelé je proto stahují z nabídky.
 Kamil Malát

27.02.2020
Téma vlka v pořadu iDNES Rozstřel
Rostoucí počet vlků a s tím související nárůst škod na hospodářských zvířatech způsobují chovatelům velké vrásky na čele. Není proto divu, že požadují mj. i možnost redukce vlčí populace. Zřejmě nikdo nemá v České republice problematiku vlka ve vztahu k zemědělství nastudovánu tak detailně jako Ing. Tomáš Havrlant - chovatel ovcí hospodařící na Broumovsku. Právě on byl spolu s Kamilem Zahradníkem z Lesnicko-dřevařského vzdělávacího institutu hostem pořadu Rozstřel, který byl na iDNES vysílaný ve středu 26. února 2020. Jejich vystoupení můžete shlédnout v odkazu.
 Kamil Malát

27.02.2020
Nejlepší v boji proti koronaviru by bylo hovězí
Vzhledem k rychlému šíření koronaviru Covid-19 se mobilizuje mezinárodní společenství vědců, aby se pokusilo najít lék proti nemoci a možnou vakcínu. Během čekání na objevení léku vědci z Wuhan Virlogy Institute zjistili, že pacienti nejvíce postiženi virem měli společnou charakteristiku - nejedli hovězí maso. Spotřeba hovězího masa je v Číně mnohem nižší než ve vyspělých státech, což podporuje myšlenku na rychlé šíření viru. Tyto informace byly zaslány jejich evropským a zejména italským kolegům, aby se pokusili ověřit tyto domněnky i u případů nakažených lidí v Evropě.
 agri-web.eu

19.02.2020
Konzumace masa ovlivňuje životní prostředí, ale krávy neničí klima
Rozsah a dopady změny klimatu jsou stále alarmující a maso je oblíbeným viníkem. Aktivisté naléhají na veřejnost, aby jedla méně masa, aby šetřila životní prostředí. Někteří aktivisté požadovali zdanění masa, aby se snížila jeho spotřeba. Klíčové tvrzení, které je základem těchto argumentů, spočívá v tom, že výroba masa má zásadní vliv na životní prostředí v produkci skleníkových plynů více než celá doprava. Toto tvrzení je prokazatelně nesprávné. A trvání na něm vedlo k falešným předpokladům o souvislosti mezi masem a změnou klimatu.
 Alena Ježková, Náš Chov

17.02.2020
Zemědělci odmítli Program péče o vlka
Minulý týden se na půdě Ministerstva životního prostředí konalo vypořádání připomínek k Programu péče o vlka obecného, který má být stěžejním dokumentem řešícím otázku vzájemného soužití vlka s člověkem na území České republiky. Všechny přítomné nevládní zemědělské organizace včetně našeho svazu, stejně jako Českomoravská myslivecká jednota, se na konci jednání vůči materiálu vymezily a jako celek jej odmítly, neboť MŽP při vypořádávání připomínek nerespektovalo zásadní požadavky vznesené ze strany chovatelů a jejich zástupců.
 Kamil Malát

Strana:  «  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  » 
  Vyhledat na webu ČSCHMS:
  Sledování vemen:
  Přihlášení do MaSkota:
  Novinky emailem:
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
  Kalendář akcí:
Prosinec 2021
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30  31   
  Počet členů ČSCHMS:
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1125
z toho: 660 řádných • 449 zájmových • 16 čestných (stav k 10.11.2021)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
  Tržní zpravodajství:
Zprávy SZIF a ČMSCH o trhu se skotem a hovězím masem:
» cenová hlášení - JUT skot «
» zprávy z trhu s hovězím «
» statistiky - počty skotu v ÚE «
  Parazitózy masného skotu:
  Navštivte spřátelené weby:
  Oblíbené plemeno:
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
AA BM BA GA GS HE HI
CH LI MS PI SA AU PA
SH TX BB WA VV MM DX
  Původ hovězího masa:
Chcete si ověřit původ vámi zakoupeného hovězího masa?
Zadejte číslo zvířete:
CZ-
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz