Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Charolais & Simmental show 2022
Úvod Informace Dokumenty Fotogalerie
Zpět
Aktuálně:
09.10.2022
  Šampióni Charolais & Simmental show 2022
Absolutní šampiónkou Charolais Show Lysá nad Labem 2022 se stala Hermína Redu (otec Ocean ITI 072) z chovu společnosti Redu, v soutěži plemene masný simentál na nejvyšší příčku dosáhla Haka Agrochyt (otec Coose Jericho ISI 138) z chovu společnosti Agrochyt. Reservní šampionkou v plemeni charolais byla francouzským sudím vybrána Hortenzie z Meziboří (otec Hiago ICH 821) z chovu rodiny Hatlákových, za masné simentály titul reservní šampión získal plemenný býk Hevlin Prima Energo P* (ISM 215). V soutěži chovatelských skupin dominovali skupiny firmy Agrochyt (MS) a Ing. Hatláka (CH). Kompletní výsledkovou listinu a fotky šampiónů najdete v příloze.
 

26.09.2022
  Živé vysílání z výstavy v Lysé nad Labem
I letos budete moci z výstavy Charolais & Simmental show 2022 sledovat živé vysílání ze soutěžních přehlídek. Online stream bude spuštěn již v pátek na holštýnský šampionát a bude pokračovat i v sobotu na přehlídku plemene charolais a masný simentál. Výstava Náš Chov a Zemědělec, v rámci které se speciální výstavy masných plemen uskuteční, začíná v Lysé nad Labem 6.10., masný program však startujte až v sobotu 8.10.2022. Pokračovat bude až do neděle 9.10.2022, kdy se bude konat soutěž Junior teamu ČSCHMS. Online stream však bude zajištěn pouze ze sobotní části programu.
 

23.09.2022
  Katalog Charolais & Simmental show 2022
Do zahájení Charolais & Simmental show 2022, která se uskuteční v rámci výstavy Náš Chov/Zemědělec ve dnech 8. - 9.10.2022, zbývají dva týdny, ale již nyní je k dispozici výstavní katalog. Kromě údajů o vlastních zvířatech, která se na výstavě představí, v něm nechybí ani informace o chovu masného skotu s důrazem na obě vystavovaná plemena a také prezentace našich sponzorů, partnerů a samotných chovatelů. V tištěné formě bude katalog k dispozici na výstavišti. Vystavujícím chovatelům bude k dispozici zdarma, ostatním prodáván na stánku ČSCHMS a v infostáncích výstaviště.
 

23.09.2022
  Organizace dopravy na výstavu
Logistika dopravy zvířat na výstavy je vždy jednou z nejsložitějších organizačních záležitostí celé akce. Pro lepší orientaci vystavujících chovatelů, kteří o hromadný svoz v přihlášce projevili zájem, proto zveřejňujeme seznam svozů zvířat a jednotlivých přepravců, kteří budou dopravovat zvířata od konkrétních vystavovatelů. Návoz zvířat bude probíhat v pátek 7.10. večer, odvoz 9.10. po skončení výstavy. Seznam obsahuje rovněž telefonní spojení na dopravce, v případě potřeby kontaktujte přímo řidiče, v urgentních případech pak Jana Chrousta. Současně znovu připomínáme povinnost odhlásit z přepravy zvíře, které se výstavy nezúčastní a to nejpozději 48 hodin předem.
 

15.09.2022
  Christophe Briet sudím na Charolais show 2022
Sudím charolaiské soutěže na nadcházející Charolais show v Lysé nad Labem bude francouzský chovatel Christophe Briet. Níže přikládáme několik slov o jeho osobě. Christophovi je 48 let a chovem plemene charolais se zabývá již 23 let. Jeho farma se nachází v západní části departementu Saône et Loire v srdci kraje plemene charolais. S nadšením se zabývá genetikou charolaiského plemene a bedlivě sleduje vývoj ve svém stádě. Soudcování se neujme zdaleka poprvé, byl rozhodčím na různých soutěžích charolais např. v Nevers, Moulins, Toulon sur Arroux či Gueugnon, ale také na celé řadě menších lokálních soutěžích.
 

06.09.2022
  Počty přihlášených zvířat do Lysé nad Labem
Na výstavu Charolais & Simmental show, která se uskuteční druhý říjnový víkend v Lysé nad Labem, se přihlásilo celkem 19 chovatelů, kteří do soutěží nahlásili 65 zvířat. Z nich je 35 plemene charolais od 9 chovatelů, masných simentálů je přihlášena rovná třicítka od desíti chovatelů. Mezi vystavujícími chovateli nechybí tradiční účastníci výstav, ale i několik nováčků. Šampionát simentálů proběhne v sobotu 8.10. dopoledne, týž den po obědě se pak uskuteční soutěžní přehlídka zástupců plemene charolais. Na nedělní dopoledne (9.10.) je pak na programu soutěž Junior teamu ČSCHMS, do níž je aktuálně nahlášeno 9 mladých chovatelů.
 

02.09.2022
  Sudí na Charolais & Simmental show
Soutěž simentálů, která proběhne v sobotu 8. října 2022 dopoledne, budou soudcovat irští chovatelé Gerry Neenan (farma Fearna Simmentals) společně s Ronanem Tuohym (Coose farm), rozhodování odpoledního charolaiského šampionátu bude mít na starosti Francouz Christophe Briet (Gaec de Bucheleur). Všichni jmenovaní jsou sami ve své domovině velmi úspěšnými chovateli s mnoha získanými výstavními trofejemi.
 

12.08.2022
  Prihláška k účasti na výstavě Charolais & Simmental show 2022
Připomínáme chovatelům, že uzávěrka přihlášek je již v neděli 4.9.2022 o půlnoci.
 



Souhrnné informace o akci

Termín: 8.10.2022 - 9.10.2022

Celkově šestý ročník Charolais show a souběžně první speciální výstava plemene masný simentál se uskuteční jako součást podzimní výstavy Náš Chov/Zemědělec v Lysé nad Labem. Ta se bude konat od čtvrtka 6. 10. do neděle 9. 10. 2022, přičemž masným plemenům bude opět patřit víkend, tedy sobota 8. října a neděle 9. října. Vlastní charolaiský šampionát se uskuteční v sobotu odpoledne, neděli bude věnovaná soutěži mladých chovatelů sdružených v Junior teamu ČSCHMS. Chovatelé masného simentála se divákům představí v sobotu dopoledne.


Připojené dokumenty:
Náš Chov 11/2022.pdf
Výsledková listina.xlsx
Výstavní katalog.pdf


Fotogalerie:
 Lysá show junior team 2022 17 
Kliknutím na fotku zobrazíte plnou velikost
 Lysá show 07.10.2022 18 
Kliknutím na fotku zobrazíte plnou velikost
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz