Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Národní výstava hospodářských zvířat Brno 2023
Úvod Informace Dokumenty Fotogalerie
Zpět
Aktuálně:
18.04.2023
  Online výstavní katalog NVHZ Brno 2023
Jak již bylo avizováno, letošní rok bude pro potřeby národní výstavy hospodářských zvířat v Brně vydán pouze elektronický katalog vystavovaných zvířat. U každého jedince najdete tradiční identifikační údaje včetně původu, oproti tištěné verzi jsou v něm navíc doplněny i další informace jako jsou přepočtené hmotnosti, výšky či provedené lineární hodnocení. U krav pak je uvedeno i datum posledního otelení a pořadí otelení. Katalog umožňuje filtrování zvířat dle plemen, chovatelů a výstavních kategorií. Upozorňujeme, že data v katalogu jsou uvedena ve formátu den/měsíc/rok. Online katalog, optimalizovaný i pro mobilní telefony, zobrazíte pod následujícím odkazem.
 

15.04.2023
  Organizace dopravy na výstavu Brno 2023
Logistika dopravy zvířat na národní výstavu je vždy jednou z nejsložitějších organizačních záležitostí celé akce. Pro lepší orientaci vystavujících chovatelů proto zveřejňujeme seznam svozů zvířat rozdělený podle dnů návozu a jednotlivých přepravců, kteří budou dopravovat zvířata od konkrétních vystavovatelů. Seznam obsahuje rovněž telefonní spojení na dopravce, proto v případě potřeby kontaktujte přímo řidiče. Současně znovu připomínáme povinnost odhlásit z přepravy zvíře, které se výstavy nezúčastní a to nejpozději 48 hodin předem. V opačném případě vám může být účtována pokuta (viz podmínky pro vystavovatele).
 

12.04.2023
  Online přenosy z brněnské výstavy 2023
Už za pár dní odstartujte v Brně další ročník národní výstavy hospodářských zvířat, jejíž součástí budou pochopitelně i soutěžní přehlídky masného skotu. Těšíme se, že se přijedete podívat na výstaviště, pokud by vám to ale náhodou nevyšlo, dění na výstavišti po celou dobu konání můžete sledovat i přes internet prostřednictvím živého vysílání. Nic vám neunikne a budete tak moci aspoň přeneseně být součástí neopakovatelné atmosféry soutěžních šampionátů. Online stream z brněnské národní výstavy z haly P můžete v době 22. - 26. dubna 2023 sledovat pod odkazem, který najdete níže.
 

30.03.2023
  Počty přihlášených zvířat na NVHZ Brno 2023
362 přihlášených kusů 18 masných plemen od 93 chovatelů, 53 mladých chovatelů v Junior teamu, 16 šampionátů a komentovaných přehlídek, 25 masných jalovic v aukci plus 84 masných embryí. To jsou základní číselné údaje týkající se masného skotu na nadcházející brněnské národní výstavě hospodářských zvířat, která začne už v sobotu 22. dubna a potrvá až do středy 26. dubna 2023. Letošní ročník se těší vysokému zájmu nejenom ze strany chovatelů masného skotu, ale i dojených a kombinovaných plemen, stejně jako komerčních vystavovatelů, a tak hala P, kde budou tyto expozice umístěny, bude praskat ve švech.
 

23.03.2023
  Zvýhodněné vstupné na národní výstavu
Chovatelský svátek - brněnská národní výstava hospodářských zvířat - začíná již 22. dubna. Srdečně vás zveme do našeho stánku v pavilonu P, kde budou také po celé čtyři dny probíhat soutěžní šampionáty jednotlivých masných plemen, pátý den se uskuteční aukce jalovic a embryí. Na stránce www.animaltech.cz po registraci a zadání unikátního kódu Q3MAGHMX5C můžete získat online vstupenku za zvýhodněnou cenu 60 Kč oproti běžnému vstupnému 180 Kč zaplacenému na místě. Po registraci a platbě online obdržíte emailem voucher ve formátu PDF, který si vytiskněte a použijte na turniketech u vstupu na veletrh. Vstup na veletrh lze uplatnit i v případě PDF uloženého v mobilním zařízení. Těšíme se na vás!
 

22.03.2023
  Aukční katalog jalovic a embryí masných plemen
V rámci letošní NVHZ Brno 2023 bude poslední den výstavy, ve středu 26. dubna, pořádána aukce plemenných jalovic a embryí, kterou organizačně zajišťuje OPB Cunkov ve spolupráci s naším svazem. Chovatelé masného skotu v aukci budou nabízet 23 plemenných jalovic šesti různých plemen - aberdeen angus, aubrac, masný simentál, charolais, parthenaise a wagyu. Kromě jalovic se budou dražit rovněž embrya. Těch je do aukce v tuto chvíli přihlášeno 76 jednadvaceti různých kombinací. Nabízena budou embrya české výroby, ale i zahraniční, a to několika plemen - aberdeen angus, aubrac, limousine, masný simentál, charolais a dokonce dvě embrya plemene low line. V příloze si můžete stáhnout aukční katalog jalovic a embryí českého původu. Informace o zahraničních embryích budou doplněny posléze, stejně jako fotky jalovic.
 

13.03.2023
  Předběžné počty přihlášených zvířat do Brna
Včera o půlnoci skončil termín pro přihlašování zvířat na brněnskou národní výstavu. Přesné počty přihlášených zvířat zveřejníme po zpracování přihlášek, předběžně však můžeme již nyní sdělit, že zájem chovatelů o účast je velmi vysoký a předčil naše očekávání. Aktuálně je na výstavu přihlášeno přes 370 masňáků (včetně telat). Nejpočetnějším plemenem bude tradičně aberdeen angus s téměř 80 nahlášenými zvířaty. Limousinů by mělo být více než 60, podobné počty přihlásili i chovatelé plemene charolais, masných simentálů je v tuto chvíli necelých 45. Některá méně početná plemena zřejmě budou zcela chybět (texas longhorn, shorthorn, pinzgauer atd.), jiná se naopak chtějí nově prezentovat (low line). Zájem chovatelů je pak i aukci. Do ní přihlášeno 23 masných jalovic a rovná padesátka embryí.
 

21.02.2023
  Přihlašování na NVHZ Brno 2023 otevřeno
Již za dva měsíce bude zahájen další ročník národní výstavy hospodářských zvířat. Její nedílnou součástí bude také národní výstava masného skotu, která bude probíhat od soboty 22. dubna do středy 26. dubna 2023. Letošní novinkou bude společná aukce pod patronací chovatelských svazů skotu, která se uskuteční v poslední den výstavy. Máme sestavený harmonogram soutěžních přehlídek, zajištěné sudí z celého světa, připravené podmínky pro přihlašování do aukce a vytvořenu online přihlášku. V textu dále najdete všechny podstatné informace.
 

21.02.2023
  Prihláška k účasti na výstavě NVHZ Brno 2023
Pod uvedeným odkazem najdete přihlášku k účasti na NVHZ Brno 2023 s možností závazného přihlášení do aukce plemenných jalovic a embryí. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 12.3.2023 do půlnoci! Po tomto datu nepůjde přihlášku vyplnit ani editovat již podanou.
 

21.02.2023
  Aukce jalovic a embryí při NVHZ Brno 2023 bude!
V rámci letošní NVHZ Brno 2023 bude poslední den výstavy, ve středu 26. dubna, pořádána aukce plemenných jalovic a embryí (plemenní býci se dražit nebudou). K této myšlence se přidaly všechny chovatelské svazu skotu, aukce tedy bude pořádána podle společných pravidel. Organizátorem a zároveň licitátorem bude Pavel Kozák z OPB Cunkov. Na základě chovateli vyjádřeného předběžného zájmu očekáváme přihlášení zhruba 25 až 30 vysoce kvalitních jalovic masných plemen doplněnou několika embryi.
 

06.02.2023
  Veterinární podmínky NVHZ Brno 2023
Krajská veterinární správa Brno vydala za základě žádosti hlavního organizátora veterinární podmínky pro konání Národní výstavy hospodářských zvířat. Ty jsou ze strany organizátora stejně jako v minulosti zpřísněny ve vztahu k IBR, BVD, paratuberkulóze a odčervení. Chovatel zajistí na svoje náklady příslušné zdravotní a veterinární zkoušky na základě vydaných veterinárních podmínek pro tuto výstavu. Provedené zdravotní zkoušky budou chovateli proplaceny dle propozic. Vzhledem k náročnosti harmonogramu finančního vypořádání výstavy nebude ČMSCH, a.s. brát zřetel a proplácet doklady dodané po 31.5.2023!
 

31.01.2023
  Informativní šetření k zájmu o aukci při NVHZ Brno 23
V rámci letošní NVHZ Brno 2023 se uvažuje o pořádání aukce plemenných jalovic, zmrazených embryí a případně výplachů od vybraných dárkyň (s aukcí plemenných býků se nepočítá). Tato akce by měla být otevřena všem chovatelům skotu, kteří se aktivně se svými zvířaty účastní NVHZ Brno 2023. Za účelem zjištění konkrétnějšího zájmu chovatelů o tuto aukci posíláme jednoduchý dotazník a budeme rádi za co nejrychlejší a nezodpovědnější vyplnění. Přihlášení je v tuto chvíli nezávazné, ale mělo by sloužit k co nejpřesnějšímu odhadu zájmu, aby bylo možné vytvořit dostatečný časový prostor pro konání aukce.
 

24.01.2023
  Předběžný rozpis národní výstavy Brno 2023
Za necelé tři měsíce brněnské výstaviště otevře své brány, aby přivítalo chovatele a další profesionály z oboru na dalším ročníku národní výstavy hospodářských zvířat. Součástí samozřejmě bude také národní výstava masného skotu, která bude probíhat od soboty 22. dubna do středy 26. dubna 2023. Všichni organizátoři pilně pracují na tom, aby se letošní poscovidový ročník těšil minimálně podobnému zájmu jako výstavy před rokem 2020. Náš svaz v úzké koordinaci s chovatelskými kluby dává dohromady přesný harmonogram soutěžních přehlídek, oslovuje renomované sudí z celého světa, ladí detaily okolo připravované aukce a taktéž se připravuje na příjezd zahraničních delegátů, kteří k nám zavítají v rámci programu Charolais International World Technical Conference.
 

09.01.2023ad
  Ubytování při NVHZ v Brně 2023
S příchodem nového roku se kromě dalších činností rozbíhá také příprava Národní výstavy hospodářských zvířat, která se bude v letošním roce konat již v termínu 22. - 26. dubna 2023. Času tedy není nazbyt a je třeba se organizaci začít intenzivně věnovat. Jedním z prvních kroků důležitých pro všechny, kteří se na výstavu chystají, je zajištění ubytování. Obdobně jako v minulých letech, bude samozřejmě možno využít skromné ubytování v kójích v hale v areálu výstaviště nebo ve vlastním karavanu. Dopředu avizujeme, že uzávěrka pro přihlašování zvířat bude 12. března 2023.
 



Souhrnné informace o akci

Termín: 22.4.2023 - 26.4.2023

Národní výstava hospodářských zvířat se roce 2023 bude konat společně s veletrhem ANIMAL TECH a Národní výstavou myslivosti. NÁRODNÍ VÝSTAVA v Brně je největší přehlídkou živočišné produkce v České republice. Přes 800 kusů zvířat - skotu, ovcí, koz, prasat a koní je předvedeno v národních šampionátech, přehlídkách a hodnoceních za účasti českých i mezinárodních porotců. Výstava se těší velké popularitě u odborné i laické veřejnosti. V roce 2023 se budou konat národní šampionáty masných plemen skotu, národní šampionát holštýnského skotu, národní šampionáty plemen jersey a brown swiss a národní šampionát českého strakatého skotu. Připravuje se také mezinárodní setkání chovatelů plemene charolais „World Charolais Technical Congress“. V rámci doprovodného programu Národní výstavy myslivosti proběhnou oslavy stého výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty. Součástí oslav bude bohatý program, výstavy s unikátními exponáty, ukázky a vzdělávací aktivity.


Připojené dokumenty:
Výsledková listina.xlsx
Organizace dopravy Brno 2023.zip
Informace chovatele.pdf


Fotogalerie:
 NVHZ Brno 200423 111 
Kliknutím na fotku zobrazíte plnou velikost
 NVHZ Brno 200423 112 
Kliknutím na fotku zobrazíte plnou velikost
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz