Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer

Hovězí plátky v houbové omáčce

Ingredience:
4 hovězí plátky, 1 cibule, 40g hladké mouky, 20 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 dl smetany, 1/2 masoxu, 3 lžíce sušených hub, 1 lžička plnotučné hořčice, citrónová šťáva, olej, sůl
Postup:
Plátky naklepeme, na obvodu 2-3x nařízneme, osolíme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut odstát. Na kolečka pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v papiňáku, plátky poprášíme moukou, kterou zamáčkneme a opečeme je po obou stranách (asi po 4 minutách) také přímo v papiňáku. Zalijeme vřelou vodou, přidáme koření a masox, uzavřeme a dusíme 30 až 40 minut. Měkké plátky vyjmeme, do vařící se omáčky nalijeme smetanu, ve které můžeme rozkvedlat zbylou mouku, hořčici, sůl a 5 - 6 minut povaříme. Procedíme, přidáme houby (čerstvé nebo sušené podusíme doměkka mimo), citrónovou šťávu a plátky a prohřejeme. Příloha - rýže, houskový knedlík.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.78 Hodnoceno: 13537 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz