Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Úvodní stránka
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer

Hovězí maso

Průvodce hovězím masem
Pro nákup dobrého masa budete potřebovat dobrého řezníka. Takový umí zákazníkovi doporučit, jaké maso vybrat, podle toho, co chcete vařit. A taky s ohledem na to, co má právě v nabídce. Použití podle druhů masa totiž není zcela univerzální, vždy záleží i na konkrétním kusu, jeho věku, vyzrálosti…
 

Pořady o hovězím mase
V rámci propagačních činností spojených s prezentací hovězího masa máte možnost získat informace o hovězím mase rovněž z několika pořadů odvysílaných v různých televizních magazínech.
 

Pět hlavních důvodů proč jíst hovězí maso
Znáte hovězí maso? Znáte jeho přednosti? Víte, proč patří na váš stůl? Zde máte možnost zjistit pět hlavních důvodů proč jíst hovězí maso.
 

Kuchyňská úprava hovězího masa
Víte, jak použít různé druhy hovězího masa v kuchyni? Jestli že ne či si nejste jisti, navštivte následující odkaz, kde všechny tyto informace najdete. Jedná se o údaje a fotky, které jsou rovnež uvedeny v letáku o hovězím mase, který vám nabízíme také ke stažení.
 

Dělení hovězího masa
Víte, jak se dělí hovězí maso? A na jaké formy kuchyňské úpravy je které maso vhodné? Podívejte se na zjednodušené schéma.
 

Není hovězí jako hovězí
Každý kuchař ať domácí či profesionální je čas od času postaven před problém zvaný odborně kulinární příprava hovězího masa, lidově – připravit hovězí tak, aby bylo k jídlu. Přečtěte si velmi čtivě psané informace o tom, na co si dát před přípravou pokrmu z hovězího masa pozor a čeho se vyvarovat, aby se konzumace hovězího stala skutečným gurmánským zážitkem.
 

Jak vybrat to správné hovězí maso?
Několik praktických rad, které Vám pomohou vybrat a zakoupit to správné hovězí maso. Poradíme vám, jak si ověřit původ zakupeného masa, jak maso vybrat, jak zjistit jestli je maso z býka či krávy či jak se orientovat v číselných údajích na balíčku masa.
 

Značení hovězího masa
I značení hovězího masa má svojí legislativu, která udává, jaké údaje je povinen obchodník nabízející hovězí maso konečnému spotřebiteli na balíčcích s masem uvádět. Zajímá vás, jaké informace máte před nákupem právo znát? Pak čtěte dál.
 

  Přidejte taky recept:
Pomozte nám rozšířit počet a pestrost receptů! Zašlete nám váš vlastní recept (pokud možno i s fotkami), který se týká hovězího masa na email info@cschms.cz a my jej zde rádi zveřejníme. Rovněž tak pokud máte nějaké jiné zajímavé informace o hovězím mase, pošlete nám je!
  Nejlépe hodnocené recepty:
  Nejnovější recepty:
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz