Česká verze English version Homepage Kontakty Databáze býků webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz Facebook

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Databáze býků
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer

Recepty z hovězího masa

Autor receptu: www.mebio.cz, foto: Marie Horáková
Hovězí na burgundský způsob
Autor receptu: Marie Horáková
Telecí na hříbkách a smetaně
Autor receptu: Petr Bidlo
Guláš starého pastevce
Autor receptu: www.toprecepty.cz
Hovězí na tymiánu s hlívou ústřičnou
Autor receptu: Ivona Opiolová
Hovězí nudličky s dresingem
Autor receptu: Marie Horáková
Hovězí polévka - přesnídávková
Autor receptu: www.toprecepty.cz
Slavkovské roštěnky
Autor receptu: www.toprecepty.cz
Hovězí maso s citronem
Autor receptu: Šárka Boudná
Mexická pánev
Autor receptu: www.toprecepty.cz
Hovězí po čínsku
Autor receptu: www.toprecepty.cz, foto: Marie Horáková
Plzeňský karbonát
Autor receptu: Jana Kutačová, foto: Marie Horáková
Hovězí s dírkami
Autor receptu: ČSCHMS
Zálesácký guláš
Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole. Maso se ulovilo, fazole vezla nákladní mula. Uvařme si guláš zámožnějšího zálesáka, který měl nákladních mul několik a vše potřebné vláčel nedozírnou prérií s sebou. A žádné otálení, nebo se na nás vrhnou hladoví kojoti.
Autor receptu: ČSCHMS
Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.
Autor receptu: ČSCHMS
Sladkokyselé grilované roštěnky
Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.
Autor receptu: ČSCHMS
Sekaná s olivami a moravským uzeným
Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Autor receptu: ČSCHMS
Medvědí tlapa
Medvědi jsou chráněným druhem a toto je kuchařka o hovězím. Podtrženo, sečteno – medvědí dáváme do uvozovek a použijeme vysoký roštěnec.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí ořech s párky a slaninou
Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.
Autor receptu: ČSCHMS
Albánský kebab na roštu
Albánie, ač stejně jako naše země, byla součástí neporazitelné socialistické soustavy svobodných a suverénních států v područí velkého východního bratra, byla a stále ještě je pro mnohé z nás zemí nepoznanou. Určitě je to škoda. Začněme ji poznávat od našeho stolu.
Autor receptu: ČSCHMS
Bobotie
Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.
Autor receptu: ČSCHMS
Bratislavský tokáň
Tokáň známe především z maďarské kuchyně. Naši východní kdysi spoluobčané mají svá specifika, takže tento tokáň je specificky bratislavský. Ostatně, mají k Maďarsku velmi blízko a dobré jídlo nezná hranic.
Guláš z kréty
Citrónová kůra do guláše? Bez ní tento recept ani nevařte!
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí kostičky se špenátem
Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní stravování, si vypěstoval averzi vůči špenátu. Doba je jiná, příprava špenátu je jiná, jiný je i výsledný efekt. Hovězí se špenátem může chutnat i těm, kteří se ještě dnes osypou při vzpomínce na dozorujícího pedagoga, který nestrpěl ani zbyteček špenátu na talíři.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí se zeleninou a jablky
Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?
Autor receptu: ČSCHMS
Steakový závitek s Hermelínem
Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna masa. Spojme královský pár v požehnaný a nerozlučný svazek. Královská krmě je na světě.
Autor receptu: Pavla Šrejberová
Mleté hovězí v bramboráku
Tento recept by vám neměl zabrat příliš mnoho času. Doba přípravy by měla být maximálně 60 minut, což je už samo o sobě lákavé pro ty, kteří nemají čas a nebo neradi tráví v kuchyni volný čas.
Hovězí plátky na zázvoru
Hovězí plátky v houbové omáčce
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí ragú s paprikou a houbami
Nejlepší doba na přípravu je období, když rostou. Konzervované houby splní svůj účel, ale, co si budeme povídat, není to ono.
Hovězí plátky na zelenině
Hovězí maso alla Romana
Mušketýrské hovězí plátky
Špízy z hovězího masa, paprik a žampionů
Dietní jídlo nejenom pro mladé ženy...
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WebApplications.cz